Vi älskar att resa och upptäcka nya länder, deras kultur och mat. För många är resandet nära på en rättighet och det är berättigat eftersom vi behöver lära oss mer om vår mångkulturella värld. Vi har blivit bortskämda med att enkelt och smidigt kunna välja resmål över hela världen. Vad som satt käppar i hjulet för vårt resande utomlands är pandemin vilket gjort det komplicerat och svårt att resa utomlands, särskilt till länder utanför Europa. Varför inte passa på att upptäcka allt som Sverige har att erbjuda under semestern istället?

Upptäck svenska slott

Att besöka svenska slott är en magisk resa i historien. För barn är det som att uppleva en slags Harry Potter magi utan att behöva åka till England. Det finns till exempel många slott som erbjuder vistelser över en helg medan andra håller öppet för besökare, erbjuder underbar mat samt övernattningar. Flera slott ordnar sommarevenemang som attraherar besökare i tusental. Gustav Vasa grundade imponerande Gripsholms slott 1537. Här finns en enastående porträttsamling samt samlingar av annan konst och möbler. För barnfamiljer finns speciella familjevisningar som kommer att ge barn en spännande anda av Sveriges motsvarighet till ”Hogwarts”.

Rätt look på resan

När du semestrar och reser inom Sverige är det nästan omöjligt att inte resa klimatvänligt. Vi behöver vara lika varsamma med vår kropp och vårt utseende. Det är fantastiskt roligt och skönt att resa på semester men du kommer säkerligen att vilja se fräsch och chick ut. Vad är bättre än att handla smink och skönhetsprodukter som är vänliga mot din hud och kropp. Hos exempelvis Apoteket Hjärtat online kan du välja mellan ett stort sortiment av kvalitets och märkes mascara till bra pris som kommer att ge dig ett fantastiskt utseende. Ögonfransar har precis som ditt hår personlig kvalitet men här kan du enkelt hitta den mascara som passar just dig. Apoteket Hjärtat online säljer mascara från välkända varumärken såsom No7, Max Factor, Isadora, IDUN Minerals, Indy, Apolosophy och Lumene. När du handlar hos Apoteket kommer du att få fri frakt (över 99 kronor), ICA-bonus samt snabb leverans.

Besök Pippi och Gotland

Alla älskar Astrid Lindgrens Pippi Långstrump så varför inte bjuda barnen på en oförglömlig upplevelse genom att besöka villa Villerkulla i Vimmerby (Småland). Astrid Lindgrens Värld bjuder dessutom besökare på rolig och spännande teater.

Besök Gotland och njut av ett unikt och rikt kulturarv med medeltida kyrkor, fornlämningar samt gamla skatter. Se till att inte missa ett besök till världsarvet Hansestaden.

Vandra i orörd natur

Många svenskar inser inte att naturen i Sverige är otroligt vacker eftersom vi blir lite ”hem blinda”. Turister kommer från hela världen för att uppleva vår natur och kanske det är dags för naturälskande svenskar att upptäcka den svenska naturen via någon av de många vandringslederna. Det finns fantastiska vandringsleder från norr till söder för dig som vill uppleva orörd natur. Boendet kan vara vandringshem, hotell, egen husvagn eller tält. Många campingplatser finns i närheten av vandringsleder eller så kan du nyttja vår unika allemansrätt.

Rekommenderade artiklar