Tips när du reser från Arlanda

Om du ska flyga från Arlanda kan det lätt kännas stressigt att ta sig till flygplatsen, sköta hela proceduren med incheckning och säkerhetskontroll och komma ihåg all packning, pass och annat. Men det finns några knep att ta till för att göra proceduren smidigare.

Resa till Stockholm Arlanda Airport

Det finns flera sätt att resa sträckan stockholm arlanda och priserna på de olika resesätten varierar. Bekvämast och pålitligast är Arlanda Express som oftast går även om pendeltågen på samma sträcka står stilla. Det kan tyckas dyrt att åka Arlanda Express jämfört med pendeltåg men på Arlanda finns en särskild perrongavgift som är en dryg hundralapp per person, enkel resa. Vill du resa med pendeltåg och slippa avgift så är tipset att åka till Märsta och ta buss till Arlanda. Ett annat bekvämt sätt är Flygbussarna men dessa kan ibland bli sena pga bilköer.

Snabbaste vägen genom säkerhetskontrollen

De flesta som reste sommaren 2022 minns säkert [kökaoset: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/trafiken-till-terminal-pa-arlanda-stoppades-av-brandskyddsskal ] på Arlanda som uppstod pga personalbrist efter pandeminedstängningen. Nu har man bättre bemanning och beredskap men ibland uppstår ändå köer. Ska du resa från terminal 5 behöver du checka in din väska i terminal 5, men du måste inte gå igenom säkerhetskontrollen i terminal 5. Det går lika bra att gå igenom kontrollen i terminal 4 där det oftast är mindre kö. Innanför säkerhetskontrollen finns en [förbindelsegång: https://www.dn.se/ekonomi/kortare-koer-nar-arlanda-oppnade-terminal-4/ ] till terminal 5.

Värt att veta är också att det finns två säkerhetskontroller i terminal 5. Den första som oftast har längst kö ligger precis vid ingången från SkyCity. Men det finns en till, längst bort i terminal 5 som går precis lika bra att använda. Du kan nå alla gater i terminal 4 och 5 från alla säkerhetskontroller i terminal 4 och 5. För att se kötider, använd flygplatsens app eller titta på skyltar i terminalen.

Rekommenderade artiklar