Tips för spännande resor

Anledningarna till att resa kan vara många. Vissa vill enbart ta sig ifrån vardagen och få tid för att slappna av. Andra föredrar att se sig omkring när de är ute på resande fot.

Bad eller upptäcktsresa – det finns något för alla

Att enbart åka till ett femstjärnigt lyxhotell med all inclusive är inte vad alla resenärer vill ha längre. Men för de som uppskattar det finns det mängder av häftiga resmål. Några klassiska är Benidorm i Spanien eller Cancun i Mexiko. Det må vara redan upptäckta resmål, men allt väl oerhört populära och omtyckta av en tydlig anledning.

Men för den som hellre vill se sig omkring och få en helt annan upplevelse finns det andra destinationer att titta på. Fler svenskar väljer till exempel att resa till de baltiska länderna, och östra Europa. Det här sågs länge som fattiga länder utan något att erbjuda för västerländska turister. Men så är det inte alls. Det finns fantastiska kulturer att uppleva men för en betydligt billigare peng. Att glida runt i Budapest erbjuder underbart vackra platser med god mat men för ett billigare slutpris än i till exempel Rom.

Rekommenderade artiklar