Så underlättar du flytten utomlands

Tillhör du den där äventyrliga skaran som ska flytta till ett annat land? Det kan kännas läskigt, underbart och besvärligt på samma gång. Det är många praktiska bitar som ska falla på plats. Du kan dock bespara dig en del stress med våra tips. Läs mer här.

Anlita flytthjälp

Du kommer att ha tillräckligt att stå i när det gäller själva flyttlasset. Allt ska packas och skeppas iväg till ditt nya land. Då kan det vara en ypperlig idé att satsa på flytthjälp i form av flyttstädning från företaget Qleano. På deras hemsida kan du hitta en enkel och smidig checklista där du får en överblick över exakt vilka tjänster som ingår. Du kan dock känna dig trygg med att städningen är heltäckande och att din bostad eller lägenhet kommer att gå igenom städbesiktningen. På detta sätt kan du lämna flyttstädningen åt proffsen och koncentrera dig på din flytt istället.

Praktiska tips

Förutom att anlita flytthjälp är det en god idé att beställa en container så att du enkelt kan rensa ut och slänga det du inte vill ha och det du inte vill skänka eller sälja. Du ska trots allt inte komma tillbaka. Du behöver också ha koll på om du behöver visum, samt anmäla din flytt till både Skatteverket och Försäkringskassan. Ska du ta med dig ditt husdjur behöver du ett djurpass.

Rekommenderade artiklar