Resedokument som behöver apostille stämpel

Något som många unga drömmer om att göra är att plugga utomlands. Det finns många fördelar med att gå på gymnasiet eller universitet i ett annat land. Dels får du testa dina egna vingar men du lär dig också ett nytt språk. Detta kan vara något som många arbetsgivare efterfrågar när det är dags att söka jobb. Vid utlandsstudier är det viktigt att läsa på innan om vad du behöver göra.

Beroende på vilket land du vill studera i kan du behöva ha med viktiga dokument. För att bevisa att du ska plugga behöver du också skicka in dina betyg. Dessa dokument behöver ha en apostille stämpel för att visa att dokumentet och signaturen är äkta. Detta är en stämpel som görs av en notarius publicus. Det är med andra ord en advokat/jurist som behöver göra denna stämpel.

Populära länder för studier

Några populära studieländer är USA, Storbritannien och Australien. För att plugga i någon av dessa länder krävs det även att du har ett giltigt visum. Innan en utlandsflytt är det mycket som behöver fixas, speciellt när det kommer till dokument. Det är därför bra att vara ute i god tid och se till så att du hinner få apostille stämpel på de dokument som kräver detta.

Ansök om visum

Något som också kan ta tid att få är visum, vilket gör att du bör skicka in din ansökan i god tid. Trots att det svenska passet anses vara ett av de bästa när det kommer till utlandsresor så finns det vissa destinationer där du behöver visum. Skulle du sakna några viktiga dokument vid ansökan kan beslutet bli försenat. Behöver du ha läkarvård eller tillgång till mediciner när du är utomlands behöver du skaffa intyg från din svenska läkare. Detta intyg behöver också ha en apostille stämpel för att vara giltigt.

Rekommenderade artiklar