Tycker du att det är svårt att känna igen din resväska när du står på flygplatsen och väntar på bagaget på banden’? Då är du inte ensam. Har du en färgglad väska kommer du med största sannolikhet hitta din väska ganska snabbt. Har du däremot en svart väska i standardstorlek kan det ta en evighet.

Men du behöver inte köpa en ny väska för det. Istället kan du faktiskt måla din väska och göra den mer personlig. Här avråder vi dig från att använda vanlig väggfärg, du ska satsa på akrylfärg istället. Ska du måla om i hemmet är väggfärg dock ett av de bästa alternativen. Väggfärg är specifikt framtaget för väggarna och är näst intill luktfri. Den är dessutom mycket enkel att arbeta med och fäster bra.

Måla resväskan – så gör du

Har du väl bestämt dig för att måla din resväska rekommenderar vi att förbereder med följande.

  • En bra primer
  • Färg
  • Penslar och maskeringstejp
  • Diskmedel
  • Hårfön

Med hjälp av en primer minskar du risken för att färgen spricker och så får du samtidigt ett mycket bättre och jämnare underlag. Innan du applicerar primer och börjar måla är det dock viktigt att du rengör väskan ordentligt med diskmedel. Använd sedan maskeringstejpen vid handtaget och torka väskan med hårfön när du är klar.

Rekommenderade artiklar