Köp en begagnad elbil och res med gott samvete

Vårt resande påverkar klimatförändringarna och vi behöver ändra våra resvanor. Som att resa mindre eller på ett annat sätt. Tycker du om att resa kan du skaffa en elbil och resa med gott samvete. Förutom att elbilen också är billigare att köra, så att du får mer pengar att resa för.

Köp en begagnad elbil

I Europa är det svenskarna som köper flest elbilar. Det blir bara fler och fler elbilar på de svenska vägarna och vi kommer få se än fler i framtiden. En mycket positiv effekt är att marknaden med begagnade elbilar har kommit igång. En begagnad elbil behöver heller inte kosta så jättemycket. Du kan köpa en Citroen C-Zeo för under 100 000 kronor. Sedan finns det naturligtvis också större modeller från 250 000 kronor och uppåt. Teslan är en stor favorit hos många och som begagnad är den inte lika dyr. Du köper begagnad elbil hos Holmgrens Bil som har ett stort utbud av begagnade elbilar för olika plånböcker. Du hittar både Tesla, BMW, Renault och Audi e-tron.

Fördelar med elbil

Det finns flera fördelar med en elbil. Först och främst kommer du inte att påverka klimatet lika mycket som när du kör en bensin- eller dieseldriven bil. Du kan helt enkelt köra längre. Om du gillar att resa kan du alltså göra riktigt härliga långresor i både Sverige, Norden och Europa med tämligen gott samvete. Den andra stora fördelen med elbil är att den går på el. El är mycket billigare än bensin och diesel. Troligtvis kommer även fossildrivna bilar att bli än dyrare att köra i framtiden. Priset på bensin och diesel lär stiga, liksom skatten. Kör du elbil behöver du knappt betala någon skatt alls. Ja, men hur långt kan du då köra? Elbilarnas räckvidd påverkar naturligtvis din semester. Men över hela Sverige och Europa byggs det laddstationer. Åker du till Norge kan du ladda elbilen nästan överallt. Samhället håller på att ställas om för just elbilar.

Resa mycket

Det finns egentligen två saker du behöver för att kunna resa hur mycket du vill: pengar och tid. Med en elbil kommer du att spara in pengar. Forskning visar att du faktiskt sparar på att köra elbil istället för en bil som drivs med bensin eller diesel. Pengar som du kan lägga på roligare saker än att tanka din bil, som att ta elbilen ut i Europa på en riktigt skön bilsemester. Antingen sparar du pengar på hemmaplan genom att köra elbil. Pengar som du sedan kan resa för. Eller så använder du elbilen för att kunna göra semestra med gott klimatsamvete. Om du planerar att semestra i din bil kan det vara klokt att satsa på en lite större modell, som en Tesla, Mitsubishi eller Audi.

Rekommenderade artiklar